Gifkikkerkas

Kraamkamer

19 augustus 2005

kraamkamer1.jpgkraamkamer3.jpg

 

 

 

 

 


Na een rustperiode hebben we momenteel weer een hele golf jonge kikkertjes die aan land komen, naast de vele jonge tricolors ook de eerste jonge trivittatussen. Ze zijn nog piepklein, als ze aan land komen zijn ze kleiner als de jonge tricolors. Ook weer diverse jonge pictussen, de feloranje flashmarks zijn al zo duidelijk aanwezig. Heel de rand van de grote waterpartij zit aardig vol met jongen die net aan land zijn gekomen. Hoewel ze vaak verstopt zitten, huppen ze ook al heel wat rond. Ook weer enkele jonge ventri’s en weer 2 jonge black jeans. En nog van alles op komst. In verschillende bromelia oksels zitten larven, ook de poeltjes zitten aardig vol en ook weer diverse legsels.

kraamkamer2.jpgWe zijn nou druk bezig extra voedsel in de kas te krijgen, met al deze jonge kikkertjes is er volop voedsel nodig. Voor de volwassenen is er voldoende voedsel, maar ze moeten er een beetje voor rondscharrelen. De meeste kennen de plekken waar het vol zit met voedseldieren. De kleintjes kennen deze plekken nog niet en blijven vaak in de buurt van de waterpartijen. Op de jonge ventri’s na, zij blijven vaak nog weken in de bromelia’s zitten.

De jonge pumilio die wij van het voorjaar in de kas vonden, is inmiddels bijna volwassen, waarschijnlijk is het een vrouwtje. Een van de mannen is niet bij haar weg te slaan.

 

Previous Article Biologische oorlogsvoering
Next Article Wolluisplaag
Back To Top